Konstituirana Županijska skupština Osječko-baranjske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana konstituirajuća sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije. Nakon intoniranja državne himne i uvodnih riječi tajnika Županije Ivana Hampovčana, u nazočnosti župana Ivana Anušića i njegovih zamjenika Mate Lukića i Josipa Miletića, izabrana je Mandatna komisija koja je utvrdila broj vijećničkih mandata osvojenih na nedavno održanim Lokalnim izborima.

Koalicija HDZ, Nezavisna lista Ante Đapića, ANU, HSU, HSP, DHSS, BUZ, HSLS imat će u Županijskoj skupštini 26 vijećnika, Domovinski pokret i Stranka umirovljenika imat će 9 vijećnika, SDP 5 vijećnika, Snaga Slavonije i Baranje imat će 3 vijećnika, koalicija HNS liberalni demokrati – HSS, Narodni reformisti 2 vijećnika te MOST i Hrvatski suverenisti također 2 vijećnika.

Na prijedlog vladajuće koalicije za predsjednicu je izabrana Ivana Bagarić (HDZ), a za dopredsjednika Hrvoje Lukačević (Snaga Slavonije i Baranje). Na prijedlog oporbenih vijećnika, za dopredsjednika Skupštine izabran je nezavisni vijećnik s liste Domovinskog pokreta Goran Đanić. Svi su kandidati povjerenje dobili jednoglasno. Zahvalivši se na ukazanom povjerenju, nova je predsjednica preuzela vođenje sjednice, te istaknula kako se nada da će i u ovom mandatu svi vijećnici biti konstruktivni i raditi na dobrobit svih žitelja županije.

tekst i foto: D.Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit