Knjževna večer s Julijanom Adamović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Program Mjeseca hrvatske knjige koji je organizirala Hrvatska narodna knjižica i čitaonica Našice završio je jučerašnjom književnom večeri s Julijanom Adamović i današnjim odlaskom na “Interliber”. Književna večer ujedno je i posljednji sadržaj knjižnice u sklopu projekta “Zlatna dob za nove početke”. U ime knjižnice sve nazočne te dragu i zanimljivu gošću pozdravila je Mirta Lulić. Gošća Julijana Adamović ukratko se na simpatičan način predstavila i pojasnila zašto i kako piše. Do sada je objavila dvije zbirke priča “Kako su nas ukrali Ciganima” koja je nagrađena kao najbolje debitantsko djelo u Hrvatskoj nagradom Kiklop i kao najbolji prvijenac Slavonije nagradom Ivana i Josipa Kozarca te “Konzerviranje”. Pisala je i poeziju, ali i romane i kratke priče za djecu. S književnim djelima za djecu uvrštena je u katalog hrvatske literature za djecu i mlade na Frankfurtskom sajmu knjiga. Na jučerašnjem gostovanju predstavila je svoj roman “Divlje guske” – priču o jednom odrastanju koji je već objavljen i u susjednim zemljama.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit