Jom Hašoa ili Dan sjećanja na približno 6 milijuna stradalih Židova

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jom Hašoa ili Dan sjećanja na holokaust obilježava se kao izraelski dan komemoracije za približno šest milijuna Židova koji su stradali u Holokaustu zbog akcija koje je provodila nacistička Njemačka sa svojim sudionicama i za židovski otpor u tom periodu. U Izraelu je ovaj dan nacionalni spomendan i javni praznik.Da je ovo godina kao i svaka druga, održali bi se brojni događaji na raznim lokacijama svijeta, uz sudjelovanje preživjelih na mjestima stradanja u Europi gdje su nacisti podignuli koncentracijske te logore za istrebljenje.  Ove godine svjedočenja preživjelih prenosit će se streamingom kao i svečanost koja je snimljena prethodno u Memorijalnom centru Yad Vashem. Ograničenja u organiziranju obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja logora podsjećaju da će se vrlo brzo ceremonije održavati bez prisustva preživjelih jer ih više neće biti među nama…

izvor: Civilno društvo

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit