Izvještaj Policijske uprave osječko-baranjske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Na području Policijske uprave osječko–baranjske u protekla 24 sata zabilježene su dvije prometne nesreće, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se na područjima Osijeka i Našica.

Nepoznati je počinitelj u noći s 18. na 19. veljače provalio u prostorije benzinske postaje na području Magadenovca. Počinitelj je ukrao više šteka cigareta, pričinivši materijalnu štetu od više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

U prijepodnevnim satima 19. veljače nepoznati je počinitelj iskoristio odsutnost prodavačice u prodavaonici u Đakovu i ukrao nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

U prijepodnevnim satima 19. veljače djelatnici baranjske tvrtke, na području šume kod mjesta Jagodnjak, pronašli su protupješadijsku minu. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu uništio je minu na mjestu pronalaska.

Oko 10 sati 19. veljače došlo je do požara na zapuštenoj poljoprivrednoj površini između mjesta Trnava i Lapovci. Izgorjeli su korov i nisko raslinje, a opožarena je površina od oko petnaest hektara. Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Policija apelira na građane da, ukoliko spaljuju korov, žbunje, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.
Neke od zaštitnih mjera su:
odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
načiniti pojas širine 3 metra čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.;
spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija sumnja da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio pet kaznenih djela teška krađa. Tijekom veljače 40-godišnjak je provalio u ugostiteljske objekte u Osijeku i ukrao nekoliko tisuća kuna, cigarete i razna pića, pričinivši ukupnu materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna.

Izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit