Izuzetna spremnost svih sudionika terenske vježbe “Obrana od poplave 2021.”

Facebook
Twitter
Pinterest

Danas je u Donjoj Motičini, na lokaciji Livade Varešice, ribnjak i potok Babina voda, održana terenska vježba Civilne zaštite “Obrana od poplave 2021.”. Tema vježbe bile su Procjene rizika od velikih nesreća i katastrofa Općine Donja Motičina te Plan djelovanja civilne zaštite ove općine.

Provedene aktivnosti odnosile su se na provedbu mjera civilne zaštite obrane od poplave te evakuacije i zbrinjavanja ugroženog stanovništva. Nositelj vježbe bila je Općina Donja Motičina, a u vježbi su sudjelovali: Stožer civilne zaštite Općine Donja Motičina, postrojba civilne zaštite, Hrvatske vode, MUP Policijska Postaja Našice, HGSS stanica Osijek, GD CK Našice, DVD Donja Motičina te Ravnateljstvo civilne zaštite – Područni ured civilne zaštite Osijek – Služba za prevenciju i sigurnost.

Kako je rekao načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević, Općina je odradila sve zakonske odredbe. I dosad je spremnost bila na visokoj razini, iako se upravo područje u dijelu ove općine pokazalo kao opasnost od poplave. Silvana Pirić iz Područnog ureda civilne zaštite Osijek – Službe za prevenciju i sigurnost, rekla je kako se ovom vježbom, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave koje su nositelji vježbe, želi postići razina spremnosti operativnih snaga sustava Civilne zaštite lokalnih razina Ujedno su vježbom koordinirane mjere svih operativnih snaga, a svi sudionici i danas su pokazali iznimnu spremnost.

 

tekst: N.Pavlus, foto: S. Kulešević i N. Pavlus

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit