Izložba “Obitelj Pejačević i kulturno-povijesne veze Hrvata i Slovaka” od danas u Rijeci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Slovački centar za kulturu Našice, u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice, pripremio je izložbu “Obitelj Pejačević i kulturno-povijesne veze Hrvata i Slovaka”, koja će danas biti otvorena u Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka. Izložba se otvara povodom 25. obljetnice osnutka Matice slovačke Rijeka, a uoči važnog događanja Rijeke koja postaje Europskom prijestolnicom kulture u 2020.Izložba je, podsjećamo, prvi puta predstavljena kod partnerske organizacije u Slovačkom nacionalnom muzeju – Muzeju kulture Hrvata u Slovačkoj u Devinskom Novom Selu 7. ožujka, a zatim i među Gradišćanskim Hrvatima u Hrvatskom centru u Beču 4. listopada te među Gradišćanskim Hrvatima u Šopronu u Mađarskoj u Hrvatskom kulturnom centru 21. studenog 2019.

izvor: SCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit