Iz automobila ukraden novčanik

Facebook
Twitter
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 5 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djela krađe.

IZ AUTOMOBILA UKRADEN NOVČANIK S DOKUMENTIMA I NOVCEM
Jučer je na parkiralištu u Osijeku, nepoznati počinitelj iz automobila ukrao novčanik s osobnim dokumentima i novcem. Vlasniku, 71-godišnjaku, počinjena je materijalna šteta od više stotina kuna.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, policija vlasnicima automobila savjetuje:
Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) –
Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

PRONALAZAK MINSKO EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA
Jučer, u 10,50 sati, u Petlovcu, 37-godišnjakinja je prilikom čišćenja šupe pronašla 4 prazna spremnika za automatsku pušku i 1 metak kalibra 7,9 milimetara. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo spremnike i metak. Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Policija poziva građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

POLICIJA PRONAŠLA UKRADEN BICIKL
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 29-godišnjak počinio kazneno djelo krađe. Tijekom noći s 13. na 14. kolovoza, iz stambene zgrade ukrao je bicikl. Vlasniku 43-godišnjaku počinjena e materijalna šteta od oko 2.500 kuna.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Na području Belog Manastira dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka i Đakova po jedna prometna nesreća. Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana 2 vozača osobnog automobila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi jučer je evidentirana u Belom Manastiru, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 53-godišnjem vozaču evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,00. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u maksimalnom iznosu do 20.000 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci te se vozaču upisuje 6 negativnih prekršajnih bodova.
Jučer, u vremenu od 8 do 14 sati provedene su pojačane mjere usmjerene na evidentiranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom. Ukupno je evidentirano 53 prekršaja od kojih 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 17 prekršaja korištenja mobitela te 4 ostala prekršaja.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit