In memoriam: Preminuo je naš poznati koreograf i zaljubljenik u folklor Ratko Poznić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Dugom Selu, nakon duge i teške bolesti, preminuo je Ratko Poznić, folklorist, dugogodišnji član i voditelj folklorne sekcije HKD-a Lisinski. Dugi niz godina bio je voditelj i koreograf A sastava koji je u tom vremenu postigao neke od najvećih uspjeha u novijoj povijesti društva. Osim “Lisinski”, Ratko Poznić vodio je i KUD-ove na našem području kao što su “Šaptinovci”, “Vukojevci” te “Crkvari” i “Čačinci”, a bolest ga je zatekla na mjestu inspicijenta u Folklornom ansamblu LADO u Zagrebu. Bio je jedan od inicijatora obnove pokladnog običaja “Vukojevački starcevi” za koji je postavio scensku koreografiju, a koji je potom upisan u nematerijalnu kulturnu baštinu RH. Bio je čest i drag gost našeg radijskog programa.

Sahrana Ratka Poznića bit će sutra (subota 23.siječnja ) u 11 sati na našičkom groblju.

 

redakcijsko izvješće, foto: facebook

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit