HVIDRA Našice obilježila 30 godina djelovanja

Facebook
Twitter
Pinterest

Jučer su u domu u Zoljanu, redovitu godišnju izvještajnu skupštinu održali članovi Udruge  HVIDRA Našice. Sve nazočne pozdravio je predsjednik Miroslav Ranogajec koji je podnio izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu. Izvješća su prihvaćena jednoglasno, a na jučerašnjoj skupštini ujedno je proslavljena i 30. obljetnica osnutka udruge. Tim povodom predsjednik Ranogajec ukratko je podsjetio na aktivnosti u proteklim godinama od osnutka do danas, a članovima su uručena priznanja i plakete za 10, 20 i 30 godina članstva. Posebna zahvala upućena je i Jasni Dundović koja dužnost tajnice obnaša od samog osnutka udruge. Na ovoj velikoj obljetnici i uspješnom radu u proteklom vremenu čestitali su saborski zastupnik i dogradonačelnik Hrvoje Šimić, zamjenik župana Josip Miletić i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba koji je kazao:
Slušajući njihovo izvješće o radu u ovih 30 godina bilo je lijepo čuti kako su bili puni događanja i inicijativa u našem gradu i tako u našoj zajednici ostavili duboki trag. Promicali su istinu o Domovinskom ratu, kako u našem gradu tako i šire. Ono što je meni važno naglasiti je njihov intenzivan rad u proteklih godinu dana od Papuka preko Prosinačkog mementa, preko edukacije u školama, u kojima se članovi HVIDR-e isprepliću sa svim drugim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i samim tim čine jednu cjelinu u našem gradu. Predstavljaju jednu populaciju koja je u to vrijeme dala ono najvažnije što je imala, a to su vlastiti životi i zdravlje da bi mi danas živjeli u slobodnoj suverenoj i jedinstvenoj Republici Hrvatskoj – kazao je gradonačelnik Kašuba.

Predsjednik Koordinacije udruga branitelja i stradalnika domovinskog rata Osječko baranjske županije Antun Blažević u svom obraćanju je kazao:
Drago mi je što sam pozvan, ovdje predstavljam i Ministarstvo hrvatskih branitelja i Koordinaciju. Jako dobro surađujem s našičkom udrugom i njenim predsjednikom. Trideset godina nije malo, slušajući izvješće o 30 godina rada vidimo da su jako puno dali kako za ovaj kraj, tako i za Republiku Hrvatsku. Sudjelovali su na svim značajnim događanjima, često dolazim na obilježavanja i vidim da su i oni svugdje prisutni što mi je jako drago.

Zamjenik župana Josip Miletić prenio je pozdrave župana Ivana Anušića: – Puno toga se čulo u izvješću o ovih 30 godina, pogotovo što i na kakav način je udruga radila i kako je dubok trag ostavila u radu i organizaciji svih bitnih obljetnica. Treba se osvrnuti na ono što imamo danas, kada se možda na neke druge načine borimo za Republiku Hrvatsku. I sutrašnje otvaranje Pelješkog mosta je prilika da se potakne osjećaj domoljublja i podsjeti na sve one osjećaje koje ste vi imali kada ste branili i stvarali Republiku Hrvatsku. To je nešto što vam mi koji nismo bili u ratu, jer smo bili mlađi, nećemo nikada zaboraviti – kazao je Miletić.

Saborski zastupnik i dogradonačelnik Hrvoje Šimić rekao je kako je našička HVIDR-a okosnica koja, kao krovna udruga okuplja sve udruge proistekle iz Domovinskog rata te naglasio kako  on  iz područja svog djelovanja u bolnici Našice može istaknuti niz aktivnosti usmjerenih na branitelje:
– Ministarstvo hrvatskih branitelja provodi preventivne preglede branitelja što je izuzetno bitno jer prema statističkim podacima dnevno umre između 8 i 10 hrvatskih branitelja, a njihova prosječna životna dob je 50 godina. Taj projekt u našičkoj bolnici pokrenut je 2017. godine i do sada je pregledano oko 2000 hrvatskih branitelja. Mislim da je puno branitelja spašeno jer su bolesti otkrivene na samom početku i da je puno života produženo, a tako i mnogim obiteljima osigurana daljnja kvaliteta života. Našička bolnica je jedna od rijetkih koja je od 2013. pokrenula projekt kroz koji je postala bolnica bez barijera. Zahvaljujući ministru Tomi Medvedu, Antunu Blaževiću i županu Ivanu Anušiću, bolnica je pri kraju jednog zanimljivog i značajnog projekta putem kojega će olakšati i omogućiti kretanje ljudima koji dolaze u bolnicu, imaju zdravstvene tegobe, ali imaju i problem s vidom ili sluhom – kazao je između ostaloga Šimić.

Skupštini su bili nazočni i predsjednik zajednice udruga HVIDR-e Osječko baranjske županije Ivan Lovrenčić, predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Našice Snježana Marod, predsjednik Udruge vukovarskih veterana Našice Davor Batrac, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Općine Podgorač Perica Levačić, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Ivica Lovošević i drugi gosti.

Prije početka službenog dijela, članovi HVIDR-e Našice i njihovi gosti položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska u centru Našica.

Tomislava Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit