Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Facebook
Twitter
Pinterest

Danas Hrvatska slavi Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Na današnji dan prije 24 godine započela je “Oluja” – vojno-redarstvena operacija Hrvatske vojske i specijalne policije MUP-a, a završila je 9. kolovoza 1995. godine. Operacija je pokrenuta radi oslobođenja okupiranoga središnjeg dijela Republike Hrvatske, od Jasenovca do Dinare, na bojišnici dugoj oko 600 kilometara i ukupne površine oko 11.000 km2.

Povodom današnjeg državnog praznika, čestitku je uputio gradonačelnik Našica Josip Miletić. Istaknuo je kako je na današnji dan na kninskoj tvrđani zavijorila hrvatska zastava u znak veličanstvene pobjede. Snaga domoljublja i nepobjedivost hrvatskog vojnika bili su temelj za izgradnju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Pozvao je sve da u sjećanju na branitelje koji su svoje živote dali za Hrvatsku, njima u čast istaknu zastave na pročeljima svojih domova. – Herojima Domovinskog rata sloboda bijaše draža od života, oni koji su pali traju u nama koji živimo. Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što. Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska – poručio je u svojoj čestitici našički gradonačelnik.

Program proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u našem gradu bit će obilježen polaganjem vijenaca i molitvom za poginule hrvatske branitelje pred spomen-obilježejm “Uskrsla Hrvatska” u 18 sati. U 18:30 u Crkvi sv. Antuna Padovanskog bit će služena sveta misa za poginule hrvatske branitelje. U Domu kulture večeras od 20 sati bit će pretpremijera filma “General”.

tekst: N.Pavlus

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit