Gradonačelnik obišao radove kojima je u Vukojevcima i Markovcu Našičkom povećana sigurnost pješaka

Facebook
Twitter
Pinterest

Gradonačelnik Krešimir Kašuba danas je s pročelnicom Magdalenom Vidaković-Gelenčir, predstavnikom NARA-e Matijom Brkićem te predsjednicima mjesnih odbora Vukojevci i Markovac Našički Draženom Ganzbergerom i Karlom Kanisom, obišao radove kojima je povećana sigurnost pješaka u prometu u ova dva prigradska naselja.
U Vukojevcima je, u izuzetno prometnoj Ulici braće Radića, uloženo u pješački most čime je osiguran prolaz pješacima koji su do sada ovim dijelom ulice prolazili cestom. Vrijednost investicije je 54.681,80 eura od čega je 22.082,35 eura osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova kroz projekt Sanacije opasnih mjesta u cilju podizanja sigurnosti sudionika u promet.

Predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger o ovoj investiciji je rekao:

Konačno je dovršena izgradnja ovog pješačkog mosta. Doduše, još su neke sitnice ostale za odraditi, međutim, to će biti odrađeno u narednim danima. Dugo smo ga čekali, ali evo konačno su se stekli uvjeti i osigurana su financijska sredstva za financiranje ove hvalevrijedne investicije. Moram posebno zahvaliti Gradu Našicama i Ministarstvu unutarnjih poslova koji su prepoznali ovaj problem jer ovo je poznato kao opasan prijelaz. Naime, djeca ovdje svakodnevno prolaze na putu do škole. Ovo je samo još jedan dokaz da Grad ulaže i u prigradska naselja – kazao je Ganzberger.

U Markovcu Našičkom uloženo je u izgradnju pješačkog prijelaza preko pruge, od Osječke prema Strossmayerovoj ulici u Našicama. Vrijednost ove investicije je 29.950 eura, a Ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovalo je s iznosom od 12.971,87 eura.
Karlo Kanis, predsjednik Mjesnog odbora Markovac Našički rekao je kako Markovac ima dva pružna prijelaza koja ga povezuju s Našicama, a koja nisu bila adekvatno uređena.

Ovim zahvatom mještani će dobiti ono što su dugo godina tražili, a to je sigurnost. Zahvaljujemo Gradu Našicama i Ministarstvu unutarnjih poslova na financiranju ovog projekta– kazao je Kanis.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je kako su ovo izuzetno važne investicije za oba prigradska naselja:

Obišli smo izuzetno važne investicije u našem gradu, odnosno prigradskim naseljima Vukojevci i Markovac Našički u kojima smo, uz sufinanciranje Ministarstva unutarnjih poslova, uložili u sigurnost u prometu, prije svega pješačkom. U Vukojevcima je u pješački most u izuzetno prometnoj Ulici braće Radića uloženo 54.681,80 eura. Za Vukojevce je još važno naglasiti da smo u gradskom proračunu osigurali 16.425 eura u dogradnju i rekonstrukciju Doma DVD-a, a u tijeku je i aglomeracija kroz koju se ulaže u izgradnju mreže za otpadne vode, što nam je isto od izuzetne važnosti za kvalitetu života tog naselja.
Ulaganje u sigurnost u prometu u Markovcu Našičkom vrijedno je 29.950 eura i ostvareno je uz sufinanciranje Ministarstva unutarnjih poslova. Ovo je investicija koju su građani dugo čekali. Drago mi je da možemo reći da je ona sada u završnoj fazi. Radi se o Osječkoj ulici i pješačkom prijelazu preko pruge na kojemu se, nažalost dogodilo niz prometnih nesreća s tragičnim ishodom.

Za Markovac  je važno istaknuti da krećemo u drugu fazu izgradnje javne rasvjete u najvećoj ulici, to je Ulica Franje Strapača za koju su osigurana gradska sredstva u iznosu 122.768,60 eura. Isto tako idemo u rekonstrukciju i adaptaciju Doma DVD-a Markovac koji je vatrogascima od izuzetne važnosti, a Dobrovoljno vatrogasno društvo u Markovcu ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja. Za ovu investiciju osigurana su sredstva u iznosu 26.550 eura. Isto tako, što se tiče sigurnosti prometa, ove godine smo osigurali i značajna sredstva u iznosu 50.000 eura za sanaciju pružnog pješačkog prijelaza kod silosa između Radničke i Kolodvorske ulice. To je najveće željezničko križanje u našem kraju što se tiče pješaka. Moram naglasiti da kontinuirano želimo ulagati, kako u grad Našice, tako i u sva naša prigradska naselja – kazao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

T.Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit