Gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima primio Jarmilu Buchovu

Facebook
Twitter
Pinterest

Gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima Magdalenom Vidaković-Glenčir, Franjom Vladikom i Danijelom Buljan, danas je u svom uredu primio Jarmilu Buchovu, predsjednicu Međunarodnog instituta i udruženja slovačkih obrazovnih centara. Jarmila Buchova u Našice je došla kako bi upoznala Slovake koji žive na ovom području, posjetila je OŠ kralja Tomislava u kojoj se uči slovački jezik i njeguje slovačka kultura, a večeras će otvoriti i izložbu Pčelica medulica u Kulturnom centru Slovaka.
Kako je rekla Ana Marošević, učiteljica slovačkog jezika u OŠ Kralja Tomislava, projekt Pčelica medulica započeo je u školi prije tri godine u suradnji s Anitom Dragić iz obrta Apidora. Cilj je bio upoznavanje djece s pčelinjim svijetom kroz literarne i likovne radove. Zbog dobrog odaziva djece koja su ga prihvatila, rodila se ideja organizirati ga na međunarodnoj razini. U suradnji s Jarmilom Buchovom prošle godine krenulo se u realizaciju, a u njega su se uključilja djeca iz svih dijelova svijeta koja uče slovački jezik.

Uz Jarmilu Buchovu na prijemu su bile Ana Marošević, učiteljica slovačkog jezika iz Osnovne škole kralja Tomislava, Vlatka Zahirović, ravnateljica Osnovne škole kralja Tomislava te Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu koji je izuzetno sretan što je ovaj projekt došao u Našice jer će se o Slovacima i Našicama čuti i izvan granica RH. Projekt je izuzetno interesantan za slovačku nacionalnu manjinu i zbog toga je zahvalio učiteljici, ravnateljici, ali i gradonačelniku Kašubi koji uvijek pruža potporu svim projektima koje pokreću Slovaci na ovom području.
Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je izuzetno dobru suradnju s Osnovnom školom kralja Tomislava i ravnateljicom Vlatkom Zahirović. Naglasio je kako je suradnja sa slovačkom nacionalnom manjinom na visokoj razini te kako se naš grad kroz ovaj projekt promiče na svjetskoj razini.

T.Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit