Medicinske sestre i tehničari OŽB Našice sestrinskom zabavom proslavili svoj dan

Facebook
Twitter
Pinterest

U hotelu Park Panolija večeras je, povodom Međunarodnog dana sestrinstva, održana sestrinska zabava na kojoj su se okupile medicinske sestre, tehničari i liječnici Opće županijske bolnice Našice te zaposlenici Uprave bolnice.

Gostima je dobrodošlicu poželio Harolt Placento, predsjednik Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Podružnice Našice koja je organizirala zabavu.
Povodom  Međunarodnog dana sestrinstva koji je bio 12.svibnja,  sestre su ove godine dobile jednu lijepu čestitku,  i to ne  samo sestre, nego i ostali djelatnici u sustavu zdravstva, a to je da se pojedinim profesijama u zdravstvu podigla plaća, a naša profesija i ostale profesije u okviru zdravstva su, pa recimo, zaboravljeni, tako da smo mi bili prisiljeni poduzeti neke korake poput prosvjeda ispred bolnice. Odazvalo se stotinjak ljudi, kako bismo rekli, od podruma do krova, dakle od spremačice do tajnice ravnatelja. Bili smo svi složni, a podržali su nas i naši liječnici. Napominjem kao i tada, mi nismo protiv da se podižu plaće liječnicima, da se bilo kome podižu plaće u Republici Hrvatskoj. Naprotiv, mi smo zato, ali tražimo, ako već podižemo plaće, da to bude i za nas i za sve ostale sudionike u procesu zdravstva – kazao je Placento i dodao da su unatoč svemu oni vedrog duha i okupili su se kako bi proslavili svoj dan.

Medicinskim sestrama i tehničarima dobru zabavu poželjela je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović koja je ukratko podsjetila na važnost ovog poziva. Čestitala je Dan sestrinstva  i Dan primalja te posebno pozdravila umirovljene medicinske sestre koje su se odazvale na zabavu.

Saborski zastupnik i zamjenik ravnatelja Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić istaknuo je važnost medicinskih sestara i tehničara te rekao kako je zdravstveni sustav bez njih nezamisliv. Čestitao im je Međunarodni dan sestrinstva, Dan primalja i Dan sindikata u svoje osobno, ali i u ime gradonačelnika Našica Krešimira Kašube i župana Osječko baranjske županije Ivana Anušića:
Uvijek sam govorio da sestre imaju svoju ulogu. Medicinska sestra i tehničar više nije zanimanje, nego je to poziv. Ono što sam uvijek rekao kad sam krenuo kao mladi liječnik raditi medicinske sestre i tehničari su me učili raditi posao i apsolutno nije upitna podrška medicinskim sestrama. Naravno, bez medicinskih sestara je nemoguće odrađivanje posla koji se tiče samog zdravstva. Liječnici jesu nositelji priče, međutim, bez medicinskih sestara je cijela priča apsolutno nemoguća. U našičkoj bolnici mogu reći da smo ponosni sa svim onim što smo omogućili i podržavali medicinske sestre u napredovanju i školovanju. Možemo se pohvaliti da je veliki broj medicinskih sestara u Našicama dobio status magistre, veliki broj sestara sa srednjom stručnom spremom napredovao je do statusa prvostupnika. Imamo našeg Harolta i Zvjezdanu kao doktore znanosti sestrinstva i mislim da smo mi jedan dobar primjer mnogima u Hrvatskoj kako treba podržavati sestrinstvo – kazao je Hrvoje Šimić čestitajući medicinskim sestrama i tehničarima njihov dan.

Šimić je rekao da je kao član Odbora za zdravstvo u Hrvatskom saboru uvijek davao i davat će podršku medicinskim sestrama i u napredovanju, ali i u određivanju koeficijenata plaća jer s odgovornosti koju imaju i razinom školovanja, medicinske sestre moraju imati odgovarajuću plaću.

 

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit