Grad Našice s milijun kuna pomaže poduzetništvo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Grad Našice objavio je danas Javni poziv za dodjelu potpora iz Programa potpora poduzetništvu na području Grada Našica za 2021. godinu. Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora Grada Našica za provedbu mjera iz Programa potpora poduzetništvu na području Grada Našica za 2021. godinu.

Tim povodom gradonačelnik Josip Miletić danas je rekao kako je Program ukupne vrijednosti milijun kuna te da je uz uobičajenih šest mjera dodana i sedma najvažnija mjera uslijed pandemije koronavirusa. Naime, ove godine Grad je uveo i sedmu mjeru pojačane potpore pomoći poduzetnicima uslijed pandemije koronavirusa. Potporom za očuvanje radnih mjesta uslijed pandemije Covida omogućeno je da svi oni koji su u 2020. godini odlukama Stožera bili zatvoreni, dobiju naknadu od 2.000 kuna po zaposleniku, uz uvjet da su koristili i mjere HZZ-a. Gradonačelnik je istaknuo kako se ovim vidom poziva želi pomoći očuvati radna mjesta na području Grada Našica. Zahvalio je svim poduzetnicima s područja našeg grada što i ovakvim teškim trenucima uspjevaju iznaći mogućnosti da nastave sa svojim proizvodnim djelatnostima, a Grad Našice – poručio je – i dalje će stajati uz njih u skladu sa svojim mogućnostima.

S ciljem direktnog utjecaja na brži razvoj gospodarstva na području Grada Našica dodijelit će se financijska sredstva za realizaciju sljedećih mjera:

Potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje,
Potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije,
Potpora za ulaganja u standarde kvalitete,
Potpore za razvoj deficitarnih, tradicijskih i umjetničkih obrta,
Potpore za promociju na sajmovima i izložbama,
Potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti poduzetnika početnika,
Potpora za očuvanje radnih mjesta uslijed pandemije COVID-19.

Javni poziv je otvoren do 31. svibnja 2021. godine ili do iskorištenja osiguranih sredstava u Proračunu Grada Našica za 2021. godinu. Više informacija potražite na službenim stranicama Grada.

 

Izvor: Grad Našice, tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit