Funkcioniranje OŽB Našice mjesec dana nakon formiranja sekundarnog Covid-centra

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

S obzirom na trajanje pandemije Covid 19 virusom i Opća županijska bolnica Našice aktivno se uključila u borbu protiv posljedica koje po zdravlje uzrokuje ovaj virus – priopćili su iz OŽB Našice.

-Bolnica se uz kontinuirano dugogodišnje opremanje, tijekom prvog vala dodatno opremila s potrebnom medicinskom opremom i uređajima, ali i iskustvom djelatnika koje se sada pokazuje neprocjenjivim. U ovom drugom valu masovne infekcije koronavirusom, osim velikog broja zaraženih diljem svijeta, ali i naše države, svjedoci smo i velikog broja preminulih. S obzirom na velike potrebe za zbrinjavanjem svih potrebitih, Opća županijska bolnica Našice prihvatila je Odluku o privremenoj djelatnosti zbrinjavanja Covid pacijenata, ali uz očuvanje svih djelatnosti koje se tiču liječenja i medicinske obrade svih onih koji imaju i druge zdravstvene tegobe. Ovakva prenamjena djelatnosti i prilagodbe na sve nove uvjete rada, zahtijevala je i zahtijeva, izuzetne napore svih djelatnika bolnice. Uprava bolnice zahvaljuje svim zdravstvenim i nezdravstvenim djelatnicima na razumijevanju, strpljenju i prilagođavanju u ovoj teškoj situaciji. Uz potpuno uvažavanje svih dionika, u ovom trenutku posebno se zahvaljujemo svima onima koji rade u najtežim uvjetima rada s Covid pacijentima i prostorima izolacije te trijažiranju pacijenata sa simptomima koji su suspektni na Covid 19 virus.

Izuzetno je važno spomenuti da se u Općoj županijskoj bolnici Našice nalazi trenutno 39 pacijenata pozitivnih na Covid 19 virus uz 8 pacijenata u izolaciji. Do sada je otpušteno 88 pacijenata s Covid odjela, a 21 pacijent je preminuo od 29. listopada, od kada je otvoren Covid odjel pod vodstvom dr. Zdravka Rončevića. Do sada je kapacitet Covid odjela s prostorima za izolaciju brojao oko 60 postelja, a novom prilagodbom prostora i osoblja, kapacitet je oko 90 postelja. U našoj ustanovi obrađeni su, liječeni te operirani mnogi Covid pozitivni pacijenti kojima to nije bila osnovna dijagnoza. Do sada su porođene i 3 Covid pozitivne trudnice u našem rodilištu, a liječena su Covid pozitivna djeca na odjelu pedijatrije.

Ove činjenice govore o iznimnim naporima i uloženom radu onih koji sudjeluju u zbrinjavanju ovako velikog protoka pacijenata jer osim problematike zamora i prenapregnutosti, dolazi razumljivo i do niza pratećih, paramedicinskih konfliktnih situacija s pacijentima, njihovim obiteljima, ali i između samih djelatnika.

Broj pacijenata koji se testiraju u Covid ambulanti kreće se između 80 i 100 uz uzimanje uzoraka za PCR nalaz, ali i korištenje brzih antigenskih testova. Broj pregledanih i obrađenih pacijenata u OHBP se na dnevnoj bazi kreće između 100 i 150. U promijenjenim i otežanim uvjetima uz liječenje Covid pacijenata, zbrinjavaju se hitni i vitalno ugroženi pacijenti, očuvane su i dalje rade bolničke djelatnosti interne medicine s dijalizom, kirurgije s urologijom, pedijatrije, ginekologije s rodilištem te psihijatrije, a u prilagođenim uvjetima dostupne su i sve zdravstvene usluge poliklinike, naših laboratorija i radiološke dijagnostike i to sve neovisno o Covid problematici. Naravno da su moguće pojedine izmjene u radu pojedinih odjela i službi ovisno o daljnjoj epidemiološkoj situaciji. Trenutno je Covid 19 virusom zaraženo 15 djelatnika bolnice, a još 8 ih je u samoizolaciji.

Svim prethodno izrečenim, ukazujemo na težinu i ozbiljnost ove krizne situacije te šaljemo poruku i svim našim pacijentima, svim liječnicima obiteljske i primarne medicine, kako bi nam pomogli i olakšali svakodnevni rad svojim razumijevanjem, strpljenjem te potporom, a sve u svrhu što sigurnijeg i kvalitetnijeg pružanja zdravstvene usluge. Uz još jednu veliku zahvalu svima na uloženom trudu, radu i razumijevanju, uprava Opće županijske bolnice Našice, nastojat će i dalje osigurati sve potrebito, ponajprije u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Kliničkim bolničkim centrom Osijek.

Puno je toga iza nas, a još više izazova pred nama. Uz dobru organizaciju, optimalnu međusobnu suradnju i uvažavanje, svi zajedno moramo izaći, kao pobjednici, iz ove, u svakom pogledu teške i zahtjevne situacije.- stoji u priopćenju OŽB Našice koje potpisuje ravnatelj dr. Hrvoje Šimić.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – siječanj 21

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit