Frizerke će prijaviti rad na crno

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageNa sjednici Sekcije frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Našice razmatrana je primjena zakona o zabrani pušenja u poslovnim prostorijama te problematika poslovanja obrtnika koji pružaju osobne usluge. Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda obrtnice frizerke će u svojim frizerskim salonima provoditi u cijelosti, iako će to mušterije strastveni pušači prihvatiti s negodovanjem.

Donesen je i zaključak da se na jednoj od idućih sjednica Sekcije utvrdi najniža cijena frizerskih usluga, koja bi pokrivala sve fiksne i varijabilne troškove, a vlasnici frizerskog obrta osiguravala minimalni dohodak. Članice Sekcije ubuduće će u cijelosti primjenjivati odredbe 92. i 93. članka Zakona o radu, odnosno odredbe o zakonskoj zabrani utakmice i ugovornoj zabrani utakmice u cilju sprečavanja rada na crno i učestalih fluktuacija radnika. Sekcija će na sljedećoj sjednici sastaviti popis osoba koje frizerske usluge obavljaju na crno, odnosno bez obrtnice te će taj popis uputiti inspektorima Državnog inspektorata.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit