Ekološke lampice na 75. božićnom drvcu Rockefeller Centra

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
ImageOve godine najpoznatije američko božićno drvce koje se kiti već 75 godina bit će okićeno lampicama koje štede potrošnju energije, odnosno ekološkim lampicama. Rockefellerovo drvce koje sjaji mnoštvom boja u srijedu je na ceremoniji predstavljeno javnosti. Drvce visoko 25 metara, posebno dopremljeno iz Norveške, prekriveno je sa osam kilometara žice i 30 tisuća višebojnih ekoloških lampica.

Vjeruje se da će nove lampica smanjiti potrošnju energije za vrijeme blagdana sa 3.510 na 1.297 kilovata sati na dan te tako uštedjeti količinu energije koja je potrebna za mjesečno grijanje stana velikog 185 kilometara kvadratnih. Solarne ploče ugrađene su na krovu Rockefeller Plaze kako bi napajale lampice energijom, a kada se nakon blagdana ukloni drvce one ostaju tamo kako bi smanjile potrošnju energije Centra. Na vrhu Rockefellerovog božićnog drvca nalazi se zvijezda ukrašena sa 25 tisuća Swarovski kristala, a promjer joj je oko 30 centimetara. Kako je Rockefellerovo drvce u Americi velika tradicija koja traje od 1933. godine, tako ni ova večer nije prošla bez slavnih lica koja su sudjelovala u otkrivanju 75. drvca. Ceremoniji su nazočili gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg te zvijezde Tony Bennett, Josh Groban, Ashley Tisdale, Celine Dion, Carrie Underwood, Natasha Bedingfield, Sean Kingston i Taylor Swift.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit