Australci iz parlamenta sklanjaju slike pred zastupnicima koji odlaze s vlasti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
ImageNakon što je ljevica pod vodstvom novog premijera Kevina Rudda poslije jedanaest godina s vlasti smijenila konzervativce predvođene Johnom Howardom, službenici su australskog parlamenta danas počeli sklanjati vrijedna umjetnička djela kako ih zastupnici, koji su izgubili na izborima prošlog vikenda – ne bi ukrali se kad počnu iseljavati iz kancelarija.

– Sve umjetnine koje pripadaju kolekciji parlamenta, a nalaze se u kancelarijama poslanika, želimo skloniti na sigurno prije nego što previše umjetnika nestane – izjavila je za tamnošnji radio Hillary Penfold, tajnica uslužnog odjela skupštine, objasnivši da su vrijedne umjetnine kojima su ukrašene prostorije parlamenta u vlasništvu države te da su parlamentu samo “posuđene”.
– Vrijedne bi slike bivši zastupnici možda nenamjerno mogli  pokupiti zajedno s povjerljivim dokumentima koje uklanjaju za sobom – drži H. Penfold, zabrinuta zbog akcija “čišćenja” ureda koje će ovih dana provesti oko pet stotina vladinih službenika koji su nakon subotnjih izbora ostali bez posla, i to ni mjesec dana prije božićnih blagdana – kad obitelj i prijatelji od svojih bližnjih očekuju darove.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit