Edukacije za učitelje i nastavnike

 

Nakon uspješno provedene edukacije CARNET-a organiziranjem radionica uživo “Kako uspješno učiti u online okruženju”, koje su okupile više od 32.000 sudionika, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nastavlja s edukacijama za frontalno uvođenje kurikularne reforme, izvijestili su iz Ministarstva. Tijekom siječnja i veljače najavljuju organizaciju oko tisuću jednodnevnih stručnih usavršavanja za sve učitelje i nastavnike svih nastavnih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini – očekuju da će na skupovima okupiti više od 36.000 učitelja i nastavnika iz svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Svrha je skupova, ističu u Ministarstvu, osvještavanje važnosti promjene odgojno-obrazovnoga sustava, upoznavanje s virtualnim učionicama (online edukacije) i metodičkim priručnicima te aktivnostima kurikularne reforme. Organizaciju drugog ciklusa stručnih usavršavanja uživo najavljuju za lipanj i srpanj – u međuvremenu će se edukacije provoditi virtualno.

Iz Ministarstva poručuju kako dodatno, tijekom drugog polugodišta 2019., planiraju još tri savjetnička posjeta svim eksperimentalnim školama radi daljnjeg razvoja profesionalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika te prikupljanja povratnih informacija o primjenjivosti novih kurikuluma, metoda rada i novih nastavnih sredstava. Ističu kako će sve informacije odmah staviti u funkciju pripreme frontalnog uvođenja Cjelovite kurikularne reforme u sve škole od jeseni 2019. godine.

Ministarstvo obrazovanja podsjeća i kako su uz navedena usavršavanja uživo, u studenome prošle godine počele i online edukacije voditelja županijskih stručnih vijeća, ali i da se od prosinca svi učitelji i nastavnici svih nastavnih predmeta imaju priliku educirati i u virtualnim učionicama na sustavu Loomen. Takva će online edukacija trajati sve do početka sljedeće školske godine 2019./2020., a prema potrebi i dulje, poručili su iz Ministarstva.

Izvor: Glas Slavonije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest