Edukacija za udomitelje

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU organizaciji Centra za socijalnu skrb Našice, danas je u velikoj vijećnici Grada Našica održana edukacija za udomitelje starih i nemoćnih osoba. O temi "Promjene oboljele osobe i prilagodba okoline" govorila je dr. Ankica Kurelac – Karlak. U svom je izlaganju nabrojala nekoliko najčešćih bolesti i problema koji se javljaju kod starijih osoba te je dala i konkretne savjete kako reagirati u tim specifičnim situacijama, kako se približiti osobama i kako pomoći osobama sa zdravstvenim, fizičkim i psihičkim problemima.

Dvadesetak udomitelja, koji su bili na edukaciji, doktorici Karlak postavili su niz pitanja o problemima s kojima se svakodnevno susreću. Do sada je udomiteljstvo bilo definirano Zakonom o socijalnoj skrbi, a Zakon o udomiteljstvu je stupio na snagu 1. listopada i uveo je niz novih odredbi. S novim Zakonom, nazočne je upoznala ravnateljica našičkog Centra za socijalnu skrb Mirjana Rajković. Naglasila je kako na području koje pokriva našički Centar ima 48 udomiteljskih obitelji što je nekoliko puta više nego u nekim većim gradovima.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit