Dvoje novih zaraženih koronavirusom na našem području

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Još dva naša sugrađana pozitivna su na koronavirus – doznali smo danas od ravnatelja Opće Županijske bolnice Našice – Hrvoja Šimića. Ukupno je sada na našem području troje zaraženih. – Nalaze smo uzeli proteklih dana i sinoć su stigli rezultati da je dvoje sugrađana pozitivno na virus, dok su nalazi ostalih negativni. Jučer smo uzeli 4 uzorka no za njih još nemamo nalaze. Dvoje novozaraženih su naši sugrađani koji su bili na putovanju izvan Europske unije, a pri povratku su prošli kroz velike europske zračne luke te su iz Zračne luke Zagreb upućeni u samoizolaciju. Došli su kući, javili se nama i s obzirom da su u dobrom stanju, nalaze se u svojim kućama – rekao je ravnatelj Šimić. Ponovio je da se u bolnicama uzimaju uzorci, a na bolničkom liječenju ostaju pacijenti koji trebaju zdravstvenu skrb. Ova dva slučaja su lakša i liječe se u svojim domovima, poštujući preporuke epidemiologa. Bude li potrebno i promijeni li se trenutna zdravstvena situacija, javit će se u bolnicu. Na pitanje o prvom zaraženom pacijentu koji se liječi u našoj bolnici ravnatelj je rekao da pokazuje sve varijacije ove bolesti. -To je, nažalost, situacija koja prati ovu bolest. Ono što je važno je da je pacijent stabilan – poručio je Šimić. Kao ravnatelj bolnice, ali i kao načelnik Stožera civilne zaštite Grada Našica ponovio je i ovom prilikom da treba ozbiljno shvatiti sve naputke te uz ostalo poštivanje udaljenosti ako se nekud baš mora ići. -Ostanite doma, čuvajte se, nije vrijeme za grupna druženja i uživanja u lijepom zraku. Ovo je vrijeme kada moramo voditi računa o sebi, ali i svim drugima – istaknuo je Šimić. Zaključio je kako na našem području nema ozbiljnijih kršenja donesenih mjera, propusnice se izdaju gdje je nužno i na bezkontaktni način. – Bitno je da dobivamo prijave, provodimo kontrole, a ljudi reagiraju savjesno. U dobroj suradnji s policijom provodi se nadzor svega. Građani su shvatili ozbiljnost situacije i tako se i ponašaju – rekao je, gostujući u našem programu, ravnatelj bolnice i načelnik Stožera CZ Hrvoje Šimić.

redakcijsko izvješće, foto: arhiva 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit