Dora u srcu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U sklopu projekta “Skladateljica mog zavičaja” sinoć je u Osnovnoj glazbenoj školi “Kontesa Dora” u Našicama održan koncert učenika našičke glazbene škole te učenika Glazbene škole pri Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Đakovo i Umjetničke škole Beli Manastir. Učenici svake škole izveli su nekoliko skladbi Dore Pejačević kao i autorske skladbe na temu Dore Pejačević. Nakon solista na klaviru iz sve tri škole, nastupili su i učenici tamburašog odjela Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” koji će predstavljati svoju školu na državnom natjecanju učenika i studenata glazbe. Dobrodošlicu svim sudionicima projekta, koji su prije koncerta posjetili Dorin grob i Dorinu sobu u Zavičajnom muzeju Našice, poželjela je ravnateljica škole Marina Kopri. Nositeljice projekta u našičkoj školi su profesorice Sanja Vazdar i Kristina Brkić. Kako su istaknule, tijekom trajanja projekta učenici su istraživali glazbu svog zavičaja kroz život i djelo hrvatske pijanistice i skladateljice Dore Pejačević. Kroz prezentacije, radionice, video uratke, plakate, izrađivanja razglednica i izvođenja skladbi upoznali su i jedni drugima približili ovu hrvatsku umjetnicu.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit