Davor Božinović zadovoljan situacijom u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na današnjoj konfereciji za novinare, načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Goran Ivanović izvijestio je da je od 75 uzoraka, jedan pozitivan. Riječ je o osobi s područja Koške koja je bila u samoizolaciji – izvijestio je načelnik Stožera Goran Ivanović. U KBC-u Osijek je 10 pacijenata. Nitko nije na respiratoru. Broj preminulih je ukupno 8. U samoizolaciji je 178 osoba, a tri je bilo kršenja. Obavljeno je 1775 kontrola propusnica i nitko nije bio zatečen bez propusnice. Župan Ivan Anušić prokomentirao je kako je situacija na području Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske županije povoljna i takva će ostati ako se i nadalje budemo pridržavali svih naputaka i mjera Nacionalnog stožera. Držimo balans između gospodarstva i zdravlja i sigurnosti naših građana – zaključio je župan.
Potpredsjednik Vlade RH, načelnik Nacionalnog stožera CZ i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović iskazao je zadovoljstvo što je tijekom jutra mogao odati počast dvanaestorici hrvatskih redarstvenika ubijenih u Borovu Selu, a nakon toga prisustvovati zajedničkoj sjednici stožera civilne zaštite Osječko-baranjske i Vukovarsko srijemske županije s predstavnicima Policijske uprave osječko-baranjske koji su ga izvijestili o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, radu Stožera te stanju sigurnosti na navedenom području.
Sustav civilne zaštite u Osječko-baranjskoj županiji funkcionira dobro već dva mjeseca, jer je u Osijeku bila prva sumnja na koronavirus – rekao je Božinović i kazao da ga posebno raduje činjenica da su građani ove i Vukovarsko-srijemske županije pokazali visok stupanj discipliniranosti i svjesnosti stupnja ugroze od virusa koji nam je još uvijek nepoznanica. – Najbolja obrana od virusa je mjera fizičkog odstojanja, higijensko-epidemiološke mjere, ali i smanjena pokretljivost ljudi. Ušli smo u fazu popuštanja, od ponedjeljka ide druga faza. Cilj nam je da se što više ekonomskih, gospodarskih i društvenih aktivnosti ponovno aktiviraju, ali uz oprez. Našli smo balans mjera koje su bile restriktivne, ali iz iskustva onih koji su podcijenili epidemiju, vidimo da su naknadno morali uvesti i puno strože mjere. Nažalost, vidjeli smo i što se dogodi kad se previše opusti, u nekim zapadnoeuropskim zemljama. Naglasio bih da sve službe epidemiološka, civilna zaštita, policija, imaju važnu ulogu, a isto tako je važna i mjera samoizolacije – prokomentirao je Božinović i istaknuo da je bitno da shvatimo da je to “bazen” u kojem može biti pozitivnih pa je apelirao na sve kojima je mjera izrečena, da se iste i pridržavaju zbog zdravlja svih i posljedica koje može izazvati kršenje ove mjere.
Na upit kada će se građani moći kretati bez propusnica, Božinović je rekao da je izdano više od milijun i 800 tisuća pa su svi, koji su imali dobar razlog, vrlo brzo mogli doći do propusnica. Izvidit ćemo mogućnosti da se od 11. svibnja građani mogu kretati bez propusnica, ako to dozvoli epidemiološka situacija. Što se tiče putovanja u inozemstvo, još nemamo konkretan odgovor – zaključio je.

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit