Dani polja Poljoprivrednog instituta Osijek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Središnji dio programa tradicionalne manifestacije „Dani polja kukuruza, soje, suncokreta i krmnog bilja“ Poljoprivrednog instituta Osijek održan je jučer na pokusnom polju uz cestu Široko Polje – Kuševac. Uobičajeno, bila je to prigoda za predstavljanje znanstvenih i stručnih dostignuća Poljoprivrednog instituta i njihove primjene u praksi, ali i razmjenu iskustava te sklapanje novih poslova. Okupljene znanstvenike, stručnjake, neposredne proizvođače iz Hrvatske i inozemstva te druge uzvanike, među kojima je bio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, pozdravio je ravnatelj Instituta prof. dr. sc. Zvonimir Zdunić. Predstavnici PIO-a potom su predstavili rezultate svog znanstveno-istraživačkog i stručnog rada u oplemenjivanju, genetici i sjemenarstvu kukuruza, soje, suncokreta i krmnog bilja, kao i postojeće kultivare, a zatim je upriličen obilazak pokusnih polja s hibridima kukuruza, sortama soje i hibridima suncokreta. – Ovakav skup na polju je najbolji način da se nađu oni koji izravno utječu na proizvodnju i količinu proizvodnje soje, kukuruza i drugih poljoprivrednih kultura koje se siju na našem prostoru. Poljoprivredni institut Osijek danas se na tržištu bori s velikim igračima, no uz svoju tradiciju, pamet i znanost još uvijek je broj jedan na našem području. To nas raduje jer imamo brendiranu firmu koja se bavi sortama, a s druge strane Institut dobro koristi našim individualnim proizvođačima da ne moraju odlaziti dalje nego mogu ovdje u Osijeku dobiti ono što nude i velike europske i svjetske korporacije – rekao je zamjeni župana Goran Ivanović.

izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – lipanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit