Danas započinje testiranje u ordinacijama primarne zdravstvene zaštite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Brzo antigensko testiranje na koronavirus danas bi trebalo započeti u većini ordinacija primarne zdravstvene zaštite, unatoč protivljenju dijela liječnika  koji ističu kako nemaju uvjeta za testiranje. Naime, Ministarstvo zdravstva je poslalo upute liječnicima obiteljske medicine vezano uz testiranje brzim antigenskim testom kako bi se građanima osiguralo pravovremeno testiranje te kako bi se smanjio pritisak na postojeće  punktove na kojima se provodi testiranje. Rezultate pozitivnog brzog antigenskog testa (BAT) obavljenog u ovlaštenim zdravstvenim ustanovama ili kod ovlaštenih privatnih zdravstvenih radnika te izabranih liječnika obiteljske medicine i pedijatrije, više nije potrebno potvrđivati PCR testom. U slučaju negativnog rezultata, iz baze HZZO-a generirat će se EU digitalna COVID potvrda, a kod pozitivnog rezultata, izabrani liječnik obiteljske medicine i pedijatar odredit će pacijentu izolaciju te po ozdravljenju izdati potvrdu o preboljenju koja vrijedi isključivo u Hrvatskoj.

Redakcijski tekst
Foto: Ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit