Danas započinje popis stanovništva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas u Hrvatskoj započinje popis stanovništva koji obuhvaća tri jedinice – stanovništvo, kućanstva i stanove. Cilj je Popisa utvrditi podatke o broju i prostornom rasporedu stanovništva te njegovim osnovnim demografskim, obrazovnim, migracijskim, ekonomskim i drugim obilježjima, kao i o obilježjima kućanstava i stanova. Za pristup popisnom upitniku u elektroničkom sustavu e-Građani koristi se Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav (NIAS), a popis se provodi u dvije faze: od danas  do 26. rujna samostalnim popisivanjem stanovništva kroz elektronički sustav e-Građani, te od 27. rujna do 17. listopada 2021. popisivanjem svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, putem osobnog intervjua popisivača s građanima.

Izvor: DZS

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit