Danas samo 10 novooboljelih od koronavirusa, oporavljeno 771, preminulih nema!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Dobre vijesti danas je na redovnoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite iznio ministar zdravstva Vili Beroš. Danas u Hrvatskoj imamo 10 novooboljelih, ukupno 1881 slučaj. Oporavljena je 771 osoba, što znači da trenutno imamo 1.110 bolesnika. Testirano je ukupno 25610 osoba. Danas nema preminulih pa je broj preminulih još uvijek 47 . U bolnicama je 324 bolesnika,a kod kuće se liječi 786. Na respiratoru je 18 bolesnika, 5 manje nego jučer – izvijestio je ministar Beroš.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao da je 15 županija tražilo i dobilo suglasnost da ukinu propusnice za putovanja unutar županija. Za Zagrebačku županiju i Grad Zagreb ukinuta je propusnica između 2 županije. Što se tiče ostalih, Primorsko-goranska županija je zatražila i dobila suglasnost da se podijeli u tri područja – Gorski kotar, otoci i Primorje, a i Splitsko-dalmatinska županija je izdvojila otoke za koje i dalje trebaju propusnice. Ličko-senjska županija je zadržala propusnice za Udbinu i Novalju, a Dubrovačko-neretvanska županija se podijelila na šire dubrovačko područje, poluotok Pelješac i otoci te dolinu Neretve. Ako se epidemiološka situacija pogorša, mjere će se prilagoditi i može se ponovno uvesti uspostava e-propusnica – rekao je Božinović i istaknuo da ne smijemo dozvoliti da nas virus nadmudri i poništi sve dobro što je do sada učinjeno.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak odgovarajući na upite novinara o rekreaciji i sportu rekao da individualni sportovi nisu problem, no da kolektivni još uvijek predstavljaju rizik. Učenici se za sada ne vraćaju u školu, a svi koji to mogu trebaju raditi od kuće – zaključio je Capak i među ostalim dodao da će se mjere prilagođavati aktualnoj situaciji.

Redakcijsko izvješće

foto: Ministarstvo zdravstva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit