Ispraćaj maturanata u našoj županiji bez incidenata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je devet kaznenih djela od kojih policija izdvaja nekoliko kriminalističkih istraživanja.

NAMETLJIVO PONAŠANJE
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je Osječanin (1950.) na štetu Osječanke (1951.) počinio kaznena djela prijetnje i nametljivog ponašanja. Osim prijetećih riječi, muškarac je godinu dana ženu učestalo nazivao, slao poruke, zvonio na vrata njezinog doma, uhodio je i na druge načine pokušavao s njom ostvariti neželjeni kontakt, što je u njoj izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost.

UHVAĆENE LAŽNE ZDRAVSTVENE DJELATNICE
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su tri Zagrepčanke u dobi od 63, 46 i 53 godine, u Osijeku počinile dva kaznena djela teških krađa na osobito opasan ili osobito drzak način, od kojih je jedno ostalo na pokušaju te kazneno djelo računalne prijevare. Istragom je utvrđeno da su dvije počiniteljice dana 09.11.2021. godine ušle u dom muškarca (1945.) u Osijeku, kojemu su se predstavile kao djelatnice jedne privatne zdravstvene ustanove, navodeći mu kako mjere temperaturu ljudima po kućama zbog pandemije Covida. Dok su njih troje razgovarali, treća počiniteljica je neopazice ušla u muškarčev dom, a nakon što je primijetila da on ima postavljenu kameru, sve tri su se neobavljenog posla udaljile s mjesta počinjenja. Provedenim izvidima nadalje je utvrđeno da su 08.12.2021. godine, njih tri na sličan način 86-godišnjakinji iz njezinog stana u Osijeku ukrale bankovnu karticu s pripadajućim PIN-om i 500 kuna. Potom su na bankomatu podigle 4.000,00 kuna.

OTKRIVEN KRADLJIVAC MOBITELA
Provedenim kriminalističkim istraživanjem nakon samo četiri dana otkriven je kradljivac mobitela u vlasništvu 54-godišnjaka iz Valpova, vrijedan oko 2.000,00 kuna. Mobitel je vraćen vlasniku.

PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih je jedna s lakše ozlijeđenom osobom, dok su preostale s materijalnom štetom. Tri nesreće su se dogodile na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Našica i Belišća.

ALKOHOLIZIRANI VOZAČI
Jučer su na području PU osječko-baranjske u prometu zatečena dva vozača osobnog automobila kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u Osijeku, na Sjenjaku, gdje je u 14:57 sati zaustavljen 45-godišnji hrvatski državljanin kako upravlja osobnim automobilom s 1,62 g/kg alkohola u organizmu. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozila u trajanju do 12 mjeseci te 6 negativnih prekršajnih bodova.

ISPRAĆAJ MATURANATA BEZ INCIDENATA
Tijekom jučerašnjeg dana su u Osijeku, Našicama, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Valpovu i Đakovu ispraćeni maturanti njihovim tradicionalnim plesom, a potom i Norijadom. Nije zabilježen niti jedan incident.

 

izvor: PU osječko-baranjska

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit