Danas je Svjetski dan oživljavanja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Svake godine, 16. listopada obilježava se Svjetski dan oživljavanja kako bi se podigla svijest o važnosti primjene oživljavanja. Sedam od deset slučajeva srčanih zastoja događa se upravo pred očima prolaznika, međutim, manje od 20 posto osoba koje svjedoče takvom događaju će pristupiti i pružiti prvu pomoć. Ranim prepoznavanjem, brzim pozivanjem hitne medicinske službe te neodgodivim započinjanjem masaže srca, možemo doprinijeti većem preživljavanju i boljem oporavku osoba koje dožive iznenadni srčani zastoj. Gradsko društvo Crvenog križa Našice trudi se podsjeća na važnost znanja prve pomoći, redovito provodi besplatne edukacije o korištenju AVD uređaja i pravilne primjene reanimacije te i dalje poziva zainteresirane da se jave u Crveni križ i dogovore besplatnu edukaciju.

izvor: GDCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit