Danas je Međunarodni dan medija za mlade

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ovogodišnji Međunarodni dan medija za mlade (International Youth Media Day – IYMD) održat će se online putem platforme Zoom u subotu, 13. ožujka 2021. s početkom u 17 sati. Organizator je Hrvatski filmski savez zajedno s Međunarodnim summitom medija za mlade (IYMS).

Međunarodni dan medija za mlade (International Youth Media Day – IYMD) godišnja je proslava umjetnosti mladih iz cijelog svijeta, od fotografije, slikarstva i poezije do glazbeno-scenskih nastupa i filmskih projekcija uz streaming uživo. Cilj manifestacije je predstaviti način na koji mladi zamišljaju budućnost društva i svijeta kroz umjetnost, multimediju i raznovrsne talente. Upravo naglašavanjem važnosti umjetnosti mladi upoznaju druge kulture, stječu nova poznanstva i sudjeluju u programima koji će ih inspirirati na daljnje stvaranje.

Budući da je riječ o virtualnom događaju, ovogodišnji Međunarodni dan medija za mlade povezat će stotine ljudi diljem svijeta. Na taj će način mladi unatoč pandemijskim uvjetima iskoristiti svoje znanje i medijsku pismenost da ostvare smislene i trajne veze s vršnjacima i kolegama sa svih kontinenata. Korisne promjene u svojim zajednicama poticat će pod okriljem ovogodišnje teme i inspiracije mladima: “Unleashing Creativity in Times of Adversity”. U okviru javnog poziva zaprimljeno je nekoliko stotina vizualnih radova – slika, crteža i fotografija koji će biti prikazani u sklopu događaja, popraćeni aktivnostima poput kratkog glazbenog programa, intervjua i nastupa delegata.

“IYMS je u principu godišnji događaj. Za organizaciju koja se bavi promicanjem promjene u svijetu, iznimno je važno da se izađe iz standardnih okvira te da se takav angažman očituje kroz čitavu godinu. IYMD je jedan od takvih programa; na taj dan uistinu slavimo mlade, njihove vještine i talente. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja svijeta gdje je digitalna pismenost iznimno prominentna. Stoga ovom prilikom proslavljamo i to iznimno postignuće”, izjavila je Rebeka Čuljak, članica Odbora mladeži i suorganizatorica IYMS-a.

Ora Kovač, koja na Summitu sudjeluje već četvrti put, smatra da su “središte Summita, takoreći srce organizacije, oduvijek bili mladi. Promicanje ne samo medijske pismenosti i edukacije, već omogućavanje mladima da na kreativan način pokažu i promiću svoje ideje i mišljenja čini samu srž IYMS-a, a time i IYMD-a. Stoga nam je kao ovogodišnjim organizatorima te kao mladim ljudima od iznimne važnosti integrirati što veći broj mladih u IYMD kako bi im omogućili platformu pomoću koje mogu pokazati svoje ideje, znanje i vještine, ali i učiti od svojih vršnjaka.”

Predsjednik Odbora mladeži i suorganizator IYMS-a Antonio Britvar objasnio nam je detalje vezane uz samu organizaciju: “Ujedinili smo mlade kreativne snage i pripremili mnoštvo zanimljivih priloga za prijenos uživo koji će objediniti dosadašnje manje proslave diljem svijeta. Na taj način istovremeno svijetu predstavljamo i prvu epizodu IYMS TV-a gdje ćemo nekoliko puta godišnje predstavljati i promicati projekte mladih diplomata i filmaša koji sudjeluju na Summitu.”

Međunarodni dan medija za mlade vezan je uz Međunarodni summit medija za mlade (IYMS), godišnji događaj koji okuplja brojne mlade diplomate i filmaše, a ovog bi se ljeta također trebao održati u Hrvatskoj – uživo ili u hibridnoj varijanti. Detaljnijim informacijama o samoj manifestaciji te načinu na koji i vi možete prisustvovati: https://iyms.org/3rd-media-day/

Izvor: Hrvatski filmski savez

top music

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit