Danas je Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske obilježava se svake godine na današnji datum – 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde na stadionu NK Zagreb u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a. Zbor narodne garde bio je naziv za profesionalnu, uniformiranu, oružanu formaciju, vojnog ustroja za obavljanje obrambeno-redarstvenih dužnosti u Republici Hrvatskoj, preteču Hrvatske vojske. Bila je to prva službena smotra postrojbe koja je predala prijavak Predsjedniku pa je i sam čin označio povijesno osnivanje oružanih snaga. Ispred prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, bili su postrojeni i Združeni odred policije, Mornarička brigada ZNG-a, plave beretke, diverzanti, padobranci i pripadnici motoriziranih, zračnih te protuoklopnih i protuzračnih jedinica.
Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan hrvatske kopnene vojske, u ime Grada Našica, svih građana i svoje osobno ime,  časnicima, dočasnicima, vojnicima, službenicima, namještenicima i pripadnicima Oružanih snaga, čestitao je gradonačelnik Josip Miletić.

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit