Dan zajedništva, ponosa i sreće

 

Danas, 16. srpnja, širom Hrvatske, ali i dijaspore slavi se prvi Dan zajedništva, ponosa i sreće. Na ovaj dan prošle godine Hrvatska je bila jedna od najponosnijih i najsretnijih zemalja na svijetu, kada je organiziran jedinstven, emotivni, spontani doček Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u Zagrebu, a koji se narednih dana nastavio u drugim gradovima. Dan zajedništva, ponosa i sreće dan je kojim obilježavamo obljetnicu tog velikog slavlja, a koji bi nakon ovogodišnjeg obilježavanja trebao postati tradicionalan. Inicijativa za njegovo obilježavanje krenula je od izbornika Zlatka Dalića i producenta agencije Organizatori bez granica, Aleksandra Kovačevića, i to iz Grada heroja – Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a uz Vukovar, proslava Dana zajedništva, ponosa i sreće održat će se i u Iloku, Đakovu, Nijemcima, Bjelovaru, Sinju, Ogulinu, Rijeci, Dubrovniku, Zadru, Vinkovcima, Kostreni, Livnu, Ljubuškom, Grubišnom polju, Vrbovcu, Donjem Miholjcu i brojnim drugim gradovima.

„Želja nam je da građani obuku naše kockaste dresove, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove i da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenima, koji su uistinu bili spektakularni, ne samo u Zagrebu već i u drugim gradovima koji su organizirali dočeke u svojim sredinama, ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica, a posebno naglašava poziv svim generacijama građana da izađu na trgove i ulice svojih gradova i ponosno obuku kockice!

Od Silvija Šimca doznajemo i da svakim danom raste broj gradova i mjesta koji će u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama pripremiti prigodne programe za ove jedinstvene proslave, a također i broj medija koji žele podržati događaje.

„S nama su već HRT, Sportske novosti, Media Servis, Večernji list, Poslovni FM, Narodni radio, Alfa radio Bjelovar, Novi radio Zadar, Radio Vrbovec, Radio Ragusa Dubrovnik, Radio Martin, Radio Ogulin, Hrvatski radio Vukovar, Radio Livno i drugi, a pozivamo sve hrvatske medije i medije naše dijaspore da nas podrže u javnom pozivu da naše ljude potaknu da se uključe u proslavu! Uz to, kako je naša Hrvatska već sada puna turista, ovo je ujedno i odlična prigoda da i turiste posjetimo na uspjeh naše reprezentacije koja je pokazala da su naši nogometaši , kao i ostali uspješni sportaši, najbolji ambasadori i promotori Hrvatske“, zaključuje Šimac.

„Ulazak Hrvatske u finale nogometnog prvenstva povijesni je rezultat koji je našu zemlju stavio u fokus svjetske javnosti. prvenstvo i priuštila nam stotine tisuća članaka, TV reportaža, milijarde tweetova i pretraga o Hrvatskoj. Svi su htjeli znati gdje je ta Hrvatska i tko su ti ljudi u kockicama. HTZ je odmah reagirao i dao ljudima ono što su tražili – krenuli su u kampanju i tijekom tekmi odredili geolokacije precizno targetirajući publiku i prikazujući im promo-video ‘Croatia Full of Life’ s hrvatskim nogometašima. Kreirali smo skraćenu verziju promotivnog spota Ambasadori hrvatskog turizma u kojem smo ostavili samo kadrove u kojima se pojavljuju hrvatski nogometaši. Rezultati su bili izvrsni! A komentari koji su uslijedili sa svih strana svijeta, dokazuju kako je nogomet najbolja promocija hrvatske obale i turizma u cjelini“, podsjeća nas Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Hrvatska radiotelevizija za danas u 21 sat pripremila je i posebnu emisiju „Kako smo dočekali Vatrene“ u kojoj će gost biti i izbornik Zlatko Dalić, uz live uključenja iz pojedinih gradova koji će glasno i ponosno obilježavati Dan zajedništva, ponosa i sreće.

Izvor: Organizatori bez granica

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.12.2019.

11.12.2019.

18.12.2019.

25.12.2019.

Logo-RN-white

Postavite upit