Dan njemačkog jedinstva obilježen u OŠ J.J.Strossmayera u Đurđenovcu

Facebook
Twitter
Pinterest

U Osnovnoj školi Josipa Jurja Strossmayera u Đurđenovcu jučer je obilježen Dan njemačkoga jedinstva, koji je u Njemačkoj državni praznik od 3. listopada 1990.godine.
Učenici su, zajedno s učiteljicama pripremili prezentacije i jezične igre kroz koje su učili o europskoj povijesti, integraciji i važnosti suradnje. U obilježavanje su se, uz đurđenovačku osnovnu školu, uključili učenici iz još tri škole – Hinka Juhna iz Podgorača s učiteljicom Tajanom Tomoković, Kralja Tomislava iz Našica s učiteljicom Perkom Gabajček i Vladimira Nazora iz Feričanaca s učiteljicom Marinom Čerepinko.

U školi domaćinu obilježavanje je, uz podršku ravnatelja Tonija Markotića, pokrenula učiteljica Kristina Mihalčić.
Kako je rekla, među učenicima je smanjen interes za učenjem njemačkog jezika u svim školama. Zbog toga su učitelji koji predaju njemački jezik odlučili obogatiti ponudu aktivnosti u sklopu nastave, a jedna od njih je i obilježavanje važnih datuma.
U organizaciji sudjeluje četiri škole, jer smo ograničeni prostorom pa nismo mogli pozvati još škola da se uključe. Cilj je poboljšati status njemačkog kao izbornog predmeta jer smo mi na margini. Raspored je od 1. do 6. sata, a njemački je uvijek ili 0. ili 7. sat, a ponekad i u drugoj smjeni kada su djeca umorna i nezainteresirana za rad. To se neće promijeniti ukoliko mi ne ukažemo na važnost učenja stranog jezika – rekla je učiteljica Mihalčić.

Kroz promo i edukativne materijale događaj su pomogli Veleposlanstvo Republike Njemačke u Hrvatskoj i Hrvatska katolička zajednica Darmstadt, a nagrade za učenike koji dodatno ulažu u obrazovanje kroz učenje stranog jezika, osigurala je Školska knjiga.

Tomislava Justić
Foto:S.Kulišić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit