Dan Grada čestitao gradonačelnik Krešimir Kašuba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Pred “Uskrslom Hrvatskom” sve nazočne goste i okupljene sugrađane pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba, a u prigodnom  govoru istaknuo je:

-“U ovom povijesnom trenutku za Našice, u Našicama je 600 milijuna investicija i to u najvećoj mjeri iz EU fondova. Našice je mjesto gdje će se promijeniti vizura grada. Našice su grad kulture, s našom Dorom Pejačević, prvom hrvatskom i drugom europskom skladateljicom imamo jednu lijepu priču. Našice je i grad franjevaca s našim samostanom, knjižnicom i inkunabulama  s templarskom crkvom. Osim toga, Našice imaju i velike mogućnosti sportskog turizma. U Našicama se nalazi prvoligaški RK Nexe te svjetski prvak ŠUD Šaran. Također imamo poznate trkače Nexe Team, bicikliste i mnoge druge. Imamo veliki vodeni resurs Lapovac. Imamo i veliku mogućnost zdravstvenog turizma. Sve to temeljimo na jednoj demografskoj obnovi. Mi s ovim investicijama imamo veliku priliku i da za naše sugrađane i sugrađanke koji su morali napustiti Našice stvorimo uvjete da se počnu vraćati. Našice je grad obrtnika jer imamo više 400 registriranih obrtnika. Temelj našeg gospodarstva je “Nexe grupa”. Ne smijemo zaboraviti niti male i srednje poduzetnike i njihovu sinergiju i povezanost. Imamo i industrijsku zonu na visokoj razini infrastrukture. Našice su grad institucija, imamo 4 osnovne škole, srednju školu, vrtiće, dom zdravlja, bolnicu. Bolnica je najbolje opremljena u tom tipu u Hrvatskoj za što je zaslužan naš ravnatelj, saborski zastupnik i dogradonačelnik Našica Hrvoje Šimić. Našice je i grad udruga, imamo više od 100 kulturnih, sportskih, humanitarnih, volonterskih udruga koje podižu kvalitetu života u gradu – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te čestitao svim sugrađankama i sugrađanima Dan našeg lijepog grada.

 

tekst: N.Pavlus, foto: nasice.com

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit