Crkva slavi sv. Franju Asiškog

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas se u katoličkoj Crkvi slavi sv. Franjo Asiški, utemeljitelj triju franjevačkih redova: franjevačkog reda, reda sestara klarisa koje se tako nazivaju prema sv. Klari, prvoj redovnici ovoga reda, te treći red u kojemu su okupljeni muškarci i žene – trećoredci. Sv. Franjo Asiški rodio se početkom 1.182. godine u Asizu. Papa Grgur IX. već dvije godine nakon Franjine smrti proglasio ga je svetim. Isti je Papa odredio da se njemu u čast, pokraj Asiza podigne dvostruka veličanstvena bazilika. Franjevački red brzo se proširio Europom, a na području Hrvatske još za Franjina života njegovi sljedbenici dolaze na područje današnje Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u koju danas pripada i našička župa.

U župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog za današnji dan vjernici su se pripremali kroz trodnevnicu, a sinoć je bio obred preminuća sv.Franje.

tekst i foto: Tomislava Justić

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit