Članovi obitelji Pejačević, Adamović i Keglević posjetili kapelicu Uzašašća Gospodnjeg i Dorin grob

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Našice su danas posjetili članovi obitelji Pejačević, Adamović i Keglević. Razlog posjeta Našicama i Hrvatskoj je proslava 81. rođendana Marcosa grofa Pejačević, ali i predstavljanje njegove biografije  “Memoari iz starog i novog svijeta” koje će biti održano u srijedu u Zagrebu.
Članovi obitelji doputovali su iz Argentine, Austrije i Velike Britanije. Posjetili su kapelicu Uzašašća Gospodnjeg u čijoj kripti su sahranjeni članovi njihove obitelji te Dorin grob, i zapalili svijeće. Dočekali su ih članovi HKD-a “Lisinski” Našice obučeni u narodne nošnje, ali i povijesne kostime s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Nakon posjeta kapelici, u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog bili su na svetoj misi koju je služio fra Petar Cvekan te se zadržali u samostanskoj blagovaonici. Sutra će posjetiti Ilok i Vukovar, a u utorak će ih primiti našički gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Organizatorica posjeta je Branka Ćubelić, povratnica iz Australije, koja je inače u inozemstvu promotorica Hrvatske te zagovara povratak naših iseljenika u Domovinu.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit