Centralni razvod medicinskih plinova u Općoj županijskoj bolnici Našice!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Našička bolnica je u cijelosti dovršila projekt centralnog razvoda medicinskih plinova – izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare župan Ivan Anušić. Ravnatelj bolnice dr. Hrvoje Šimić pojasnio je da se radi o kompleksnom zahvatu u svakom pogledu, a koji obuhvaća izgradnju stanice za plinove i zaštitne infrastrukture, razvod cijevima duž cijele bolnice te postavljanje posebnih priključaka u operacijskim salama, objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, jedinici za intenzivno liječenje te gotovo svim bolesničkim sobama. Završetak projekta i ishođenje uporabne dozvole od iznimnog su značaja za pružanje zdravstvene skrbi u ovim kriznim trenucima jer prije svega pojednostavljuju i omogućavaju primjenu medicinskih plinova. U ovim antipandemijskim mjerama, moguća je uporaba kisika putem maski odnosno respiratora u gotovo svakom prostoru bolnice, a unaprijeđen je i rad u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL), Objedninjenom hitnom bolničkom prijemu (OHBP) te operacijskim salama u kojima se koriste i ostali medicinski plinovi. U projekt, koji je započet 2014., uloženo je oko dva i pol milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava Osječko baranjske županije. – Zahvaljujemo našem osnivaču i investitoru – Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću, svim izvođačima, projektantima i nadzoru te posebno onima koji su prepoznali važnost ovog projekta i omogućili iznimno efikasno ishođenje svih dozvola i omogućili uporabu medicinskih plinova svim našim pacijentima u vrijeme borbe protiv pandemije koranovirusom i nakon toga – poručio je dr. Hrvoje Šimić.

Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit