Brojni vozači ne poštuju pravila

Od 3. do 5. travnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske, u prometu su zaustavljena dva vozača osobnih automobila i jedan vozač bicikla koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Osim alkohola, evidentirano je još 76 prekršaja od čega 60 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, dva nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva nepropisna korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, dva upravljanja pod zabranom, jedno upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedno odbijanje alkotestiranja i sedam ostalih prekršaja.
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u subotu u Osijeku. U nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji građanin iz Solina, prije stjecanja prava na upravljanje, te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu.
Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

izvor: PU OBŽ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit