Brojne aktivnosti našičkog Crvenog križa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Gradsko društvo Crvenog križa Našice jučer je održalo sjednicu Odbora i Nadzornog odbora. Na dnevnom redu je, među ostalim bio izvještaj o dodjeli ovogodišnjih priznanja i zahvalnica za dobrovoljne darivatelje krvi.

Kako svi Crveni križevi imaju obavezu prema Hrvatskom Crvenom križu do 01.10.2019. godine zaključiti koji će darivatelji ostvariti pravo na priznanje i zahvalnicu, tako je i za Crveni križ Našice podnesen izvještaj i donesena odluka od dodjeli priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi.

Iz Crvenog križa Našice ove godine će Brončani znak i zahvalnicu za 35 darivanja krvi primiti 4 darivateljice – Verica Lalić iz Male Londžice, Ana Novaković i Mira Šimunović iz Našica i Suzana Pipek iz Kršinaca, Plaketu i zahvalnicu za izvanredni uspjeh za 95 darivanja primit će 1 darivateljica – Zdenka Rigo iz Našica, Brončani znak i zahvalnicu za 50 darivanja krvi primit će 22 darivatelja – Darko Amidžić iz Bokšića, Ivan Balentić iz Jelisavca, Darko Benović iz Feričanaca, Dražen Bošnjak iz Seone, Miroslav Bužonja iz Feričanaca, Petar Čolić, Dražen Fodor, Kristijan Horvat, Alen Koprivčić, Siniša Nekić, Damir Šalek i Danijel Zavada iz Našica, Ivan Krajner i Zlatko Novak iz Stipanovaca, Danijel Krištof iz Valpova, Zvonko Kuric iz Podgorača, Nikica Matešić iz Višnjevca, Mario Mazanik iz Vetova, Igor Patajac iz Donje Motičine, Danijel Peršić i Branko Plečaš iz Martina, Mišo Tomac iz Seone, Srebrni znak i zahvalnicu za 75 darivanja krvi primit će 9 darivatelja – Dalibor Batrac i Miroslav Mikičić iz D. Motičine, Branko Marenjak iz Jelisavca, Miroslav Markulić i ivica Maslak iz Martina, Darko Pleša i Slavko Suk iz N. Breznica, Dražen Ibriks i Željko Božić iz Našica, Zlatni znak i zahvalnicu za 100 darivanja krvi primit će 2 darivatelja – Robert Dudjak i Branko Kresoja iz Našica, Plaketa i zahvalnica za izvanredni uspjeh za 125 darivanja bit će dodijeljena 1 darivatelju – Bori Milojkoviću iz Našica, Plaketa i zahvalnica za izvanredni uspjeh za 150 darivanja bit će dodijeljena darivatelju – Zlatku Horvatu iz Našica.

Zahvalnice i značku će dobiti: za 5 darivanja – 23 darivateljice, za 10 darivanja- 58 darivatelja (žene 12, muški 46), 20 darivanja – 33 darivatelja, 25 darivanja – 3 darivateljice, 30 darivanja – 26 darivatelja, 40 darivanja – 16 darivatelja.

Donesena je i odluka o provođenju 47. Akcije Solidarnosti na djelu, jedne od najvećih akcija solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa, koja će se provesti 30. listopada.

Predstavljen je i novoprijavljeni projekt ”Every minute is important” – Svaka minuta je važna. Projekt je dio Europskih snaga solidarnosti i Erasmus + projekata, a odnosi se na širenje važnosti znanja i važnosti edukacije iz znanja prve pomoći, a posebna važnost je da ga provode mladi od 18 do 30 godina.

Na sjednici su podnesene informacije i o Ljetnim aktivnostima u Crvenom križu, kojih je ove godine bilo mnogo, naime, održane su akcije mjerenje tlaka i šećera u manjim mjestima: Kelešinka i Kršinci, Sušine i Našičko Novo Selo, Normanci i Andrijevac, a u planu je za ovu godinu još i posjetiti Makloševac i Gradac, te Valenovac i Gornju Motičinu. Održano je ljetovanje u Rogoznici u čemu je sudjelovalo oko 46 građana, Crveni križ je s volonterima sudjelovao i na Manifestaciji Socijalne samoposluge ”Mali grad velikog srca” gdje su se uključili s kuhanjem graha, mladi su sudjelovali na 16. Ljetnoj školi mladih Društava Crvenog križa Osječko-baranjske županije u Orahovici. Iz društva Crvenog križa Našice sudjelovalo je devet članova mladeži: Mirna i Dunja Golub, Nika Vukomanović, Iva Ptiček, Josipa Mihaljević, Dorotea Horvat, Lana Poljak, Dora Šenk i Ema Jović dok su Dorijan Lamot i Igor Feldi sudjelovali u provođenju programa Ljetne škole. Obilježen je Svjetski dan prve pomoći kroz aktivnosti za građane, dežurstva mladih i edukaciju za sve Klubove mladih Crvenog križa iz Osječko-baranjske županije ”Osnove spašavanja života upotrebom AVD uređaja” u kojoj je predavač bio dr. Juraj Pavlić.

Izvor: GDCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit