Branitelji na svom putu od Vukovara do Pelješkog mosta danas u našem gradu

Facebook
Twitter
Pinterest

U našem gradu danas su se zaustavili sudionici projekta Kluba varaždinskih branitelja „Da se na zaboravi – Varaždin za Hrvatsku” u sklopu kojeg hrvatski branitelji hodaju od Vukovara do Komarne. Cilj im je doći na Pelješki most uoči njegova otvorenja 26. srpnja. Dionica spajanja istoka i juga Hrvatske duga je 960 kilometara, a kroz 30 dana propješačit će oko 30 kilometara dnevno.

Kako je rekao Vladimir Leskovar, predsjednik Kluba varaždinskih branitelja i voditelj projekta “Da se ne zaboravi – Varaždin za Hrvatsku”, putem žele pronositi istinu o Domovinskom ratu te kao sudionici stvaranja i obrane Hrvatske stići na povijesno spajanje hrvatskog tla kopnenim putem.

Dobrodošlicu u našem gradu zaželio im je gradonačelnik Krešimir Kašuba te zahvalio na dolasku i promicanju istine o Domovinskom ratu kojom ukazuju na sve što je hrvatski narod pretrpio da bismo danas živjeli u slobodnoj, demokratskoj i neovisnoj Hrvatskoj.

U sklopu posjeta, varaždinski branitelji zajedno s gradonačelnikom i članovima HVIDR-e Našice, zapalili su svijeće na spomen-obilježju “Uskrsla Hrvatska” za sve poginule hrvatske branitelje. U gradovima i mjestima u kojima se zaustavljaju, varaždinski branitelji prikazuju dokumentarni film „Ivan Sokač – život za Hrvatsku” koji je večeras prikazan i u našem Domu kulture. Film prikazuje životni i ratni put Ivana Sokača, zapovjednika 104. brigade Zbora narodne garde hrvatske vojske koji je predvodio svoju postrojbu u oslobađajućim akcijama šireg pakračko-lipičkog područja. Bio je jedan od osnivača 104. brigade, a poginuo je u Pakracu 28. prosinca 1991. godine. Organizatori projekcije su HVIDR-a Našice i Klub varaždinskih branitelja 1991.-1995.


tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit