Ansambl OKTOS održao koncert u Našicama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U hotelu Park Panolija sinoć je održan koncert Ansambla Oktos. Malobrojna publika uživala je u klasičnim skladbama, a članovima ansambla na gostovanju je zahvalila ravnateljica Osnovne glazbene škole Kontesa Dora Darija Vlajnić:
Drago mi je što smo organizirali ovaj lijepi koncert i što je Ansambl Oktos večeras prvi put bio u Našicama. Zahvaljujem Gradu Našicama što nam je to omogućio. Večeras smo uživali u raznolikim skladbama i instrumentima – rekla je ravnateljica Darija Vlajnić i dodala kako je koncert održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija.
Ansambl Oktos postoji tri godine, a mladi glazbenici okupljeni u njemu izvode djela klasične glazbe. Ideja o osnivanju ansambla započela je u Osijeku, a realizirana je u Zagrebu gdje su, u Maloj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, u siječnju 2020. godine održali svoj prvi koncert. Ivana Vukojević, umjetnička voditeljica ansambla, rekla je kako joj je drago što su došli na gostovanje u Našice te kako su do sada odradili nekoliko koncerata u Zagrebu i Osijeku:
Cilj ansambla je zajedničko muziciranje. Sviramo u raznim komornim sastavima, većim i manjim i na svakom koncertu nam je ideja da u nekim skladbama nastupimo svi zajedno. Aranžmane za skladbe koje sviramo zajedno piše naš kolega Davor Kelić – kazala je Ivana Vukojević i dodala kako ih je inače osam no u Našicama je zbog objektivnih okolnosti nastupilo šest članova ansambla.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit