Božićnim koncertom u Domu kulture završili slavljeničku godinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Domu kulture u Našicama sinoć su tradicionalni Božićni koncert održali članovi svih sekcija HKD-a “Lisinski”.
Izlazeći na pozornicu, članovi A i veteranskog sastava folklorne sekcije pjevali su božićni napjev iz Baranje pod nazivom “Čujete li čobani”.  Nakon uvodne pjesme dobrodošlicu publici poželio je predsjednik “Lisinskog” Hrvoje Šleder podsjetivši na veliku obljetnicu koju društvo slavi te na nastupe koji su obilježili ovu slavljeničku godinu u kojoj je po prvi puta snimljen dvostruki nosač zvuka. Publiku i izvođače pozdravili su izaslanik župana, županijski vijećnik Vanja Prošić te zamjenik gradonačelnika Našica Krešimir Žagar.  Obojica su, uz čestitku za blagdan Božića i dobre želje u Novoj 2020. godini, čestitali i veliku 130. obljetnicu postojanja i rada HKD-a “Lisinski”, društva koje je, kako je rekao Žagar, uvijek bilo čuvar tradicije i ponos grada Našica. Koncertu su bili nazočni i našički gvardijan i župnik fra Zoran Bibić i fra Mario Moher čime je još jednom potvrđena dobra suradnja društva i našičkih franjevaca.
U nastavku večeri na pozornici Doma kulture izmjenjivale su se nošnje, ples i pjesma. Članovi A sastava predstavili su se pjesmama i plesovima Posavine – “Venčec okićeni, oko Save vode savijeni” te pjesmama i plesovima Hrvata u podravskom dijelu Mađarske pod nazivom “Urodela pisana jabuka”. Veteranski sastav izveo je koreografiju pod nazivom “Dođi diko navečer na prelo” kojom su podsjetili na stari običaj prela, a nastupili su u nošnjama sela Vukojevci iz 40-tih godina prošlog stoljeća. Sve tri koreografije postavio je Miroslav Šarić.
Kao i svake godine, posebno oduševljenje publike izazvali su najmlađi članovi društva okupljeni u maloj školi folklora koju vodi Ana Galetić. Predstavili su se dječjim pjesmama i plesovima dok je B sastav  izmamio pljesak publike  za pjesme i plesove Baranje u koreografiji Jasmine Babaj. Sve ove koreografije pratili su tamburaši koje je za nastup pripremio Danijel Rihter.
Uz folklorne sekcije, na sinoćnjem koncertu nastupili su i članovi mješovitog pjevačkog zbora pod ravnanjem prof. Ivana Krajačića. U dva izlaska predstavili su se pjesmama: “Zdrav Kral mladi”, “Oj pastiri, čujte novi glas”, “Hajdmo, hajdmo svi Betlemu”, “Oj talasi”, “Dva madrigala” i “Slavonijo, zemljo plemenita”.
Koncert je završio  zajedničkim pjevanjem poznate božićne pjesme “Narodni nam se” kojom su Lisinskaši svojoj publici još jednom poželjeli čestit Božić i sretnu Novu 2020.godinu.

Tekst: Tomislava Justić
Foto: Tomislava Justić/Siniša Zupčić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit