Blagdan je Male Gospe, proštenja su u Granicama i Lili

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U katoličkoj crkvi vjernici danas slave Malu Gospu, spomendan rođenja Blažene Djevice Marije, koji svoje početke ima u Jeruzalemu, u 5. stoljeću. Tada je na mjestu, gdje je prema predaji stajala Marijina rodna kuća, sagrađena crkva u čast svetoj Ani, Marijinoj majci. Kao spomen na ovu posvetu razvio se blagdan u čast Male Gospe: najprije na kršćanskom Istoku, a od 7. stoljeća i na Zapadu. Iako je Mala Gospa spomendan, dakle nije zapovijedani blagdan, vrlo je drag puku. Toga dana mnogi hodočaste u marijanska svetišta.  Vjernici iz našičke župe sv. Antuna Padovanskog danas hodočaste u svetište Majke Božje Voćinske u Voćin, gdje će zajedno s vjernicima župa Slavonsko-podravskog arhiđakonata nazočiti sv. Misi koju će u 18:30 predvoditi biskup Škvorčević. Ove godine, zbog pandemije koronavirusa, na hodočašće se ide osobnim vozilima. Danas su proštenja u Granicama i Lili.

foto: arhiva RN

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit