Biografija: Sean Kingston

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageSean Kingston rođen je kao Kisean Anderson u Miamiju 1990. Odrastao je u Kingstonu, gdje se s roditeljima odselio kada mu je bilo šest godina. Danas svojim ‘umjetničkim prezimenom’ upravo odaje počast gradu koji je zavolio i učinio svojim, upijajući između ostalog i sve zvukove koje je mogao – od reggaea i dancehalla do hip hopa. Na Jamajci zbog provale odlazi iza rešetaka sa svega 11 godina, a kada nakon 21 dan izlazi na slobodu brzo ostaje beskućnikom, jer mu u zatvor odlazi majka, dok on praktički živi u automobilu. Vrativši se u Miami, obilazi talent emisije i nastupa s Pitbullom, Ludacrisom i Trick Daddyjem. Producent Jonathan ‘J.R.’ Rotem (koji stoji iza pjesama 50 Centa, Britney Spears i Rihanne) dočepao se njegovih demo snimaka i preuzeo brigu o njegovoj karijeri.

Prvi singl ‘Colors 2007’, obrada Icea-T-ja s Gameom i Rickom Rossom u suradnji, izlazi mu kada je imao svega 16 godina, iako to po glasu nitko ne bi pogodio. U ljeto 2007. pojavljuje se i presudni singl ‘Beautiful Girls’, zahvaljujući potpisivanju ugovora s Epic i Koch Records te postaje instant-hitom, zahvaljujući ljepljivom sempliranju svima znanog hita ‘Stand By Me’ Ben E. Kinga. Singl je tri tjedna boravio na prvom mjestu Billboarda, istodobno završivši i na prvom mjestu britanske top ljestvice singlova, a postao je i internet fenomenom, nakon što su nebrojeni fanovi na YouTube postavljali svoje izvedbe iste stvari. ‘Beautiful Girls’ upao je i na prvo mjesto australske top liste, s kojeg je svrgnuo devetotjednu vladavinu Fergie. Onda je izišao i jako dobar album ‘Sean Kingston’, upavši na isto tako jako dobro šesto mjesto Billboarda.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit