Bajkerska karavana “Zajedno u ratu, zajedno u miru” od Prevlake do Vukovara

Facebook
Twitter
Pinterest

Tradicionalna bajkerska karavana “Zajedno u ratu, zajedno u miru Prevlaka – Vukovar 2022.”, u organizaciji Moto kluba Korčula, a u suradnji s udrugama iz Domovinskog rata i moto klubovima cijele Hrvatske, na svom putu za Vukovar danas se zaustavila u našem gradu. Karavana se održava povodom obilježavanja 31. godišnjice sjećanja na žrtvu Vukovara, a okupila je dosad najviše sudionika iz cijele Hrvatske.

-Ljudi su prepoznali simboliku ove karavane i ove nas je godine najviše. Iako su svi vidjeli kakva je prognoza i kiša nas prati, to ih nije spriječilo da sjednu na motore i ponosno idemo – svi kao jedan – iz cijele Hrvatske. Polako se primičemo Vukovaru i Koloni sjećanja. Cilj ove karavane je prenijeti obilježavanje i sjećanje na mlade. Danas mnogi mladi u koloni su odrastajući išli s roditeljima, a sada se voze s nama i danas-sutra kad mi ne budemo mogli voziti, vjerujemo da će oni nastaviti ovu tradiciju – rekao je u ime organizatora MK Korčula – predsjednik Đani Radovanović.

U Našicama su karavanu dočekali kolege i prijatelji iz Moto kluba “Racing”, a dobrodošlicu sudionicima  zaželio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.  Zajedno su zapalili svijeće pred spomen-obilježjem “Uskrsla Hrvatska” te odali počast svi poginulima u obrani Vukovara i Domovinskom ratu.

-Posebno mi je drago pozdraviti motoriste koji su na putu od Prevlake prema Vukovaru i cijelom Hrvatskom odaju počast  žrtvama Vukovara i Škabrnje. Ovo je njihov 15. dolazak u Našice te smo se svi zajedno poklonili pred spomen-obilježjem “Uskrsla Hrvatska” te pomolili i prisjetili svih žrtava Domovinskog rata, onih koji su za obranu Domovine dali ono najvrijednije što imaju – svoj život” – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Molitvu za sve poginule, nestale i umrle branitelje izmolio je fra Josip Vukoja, a sudionicima poželio sretan put za Vukovar.

tekst i foto: N. Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit