Antunovske smotre folklora

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Pod pokroviteljstvom Dana Grada, a u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Lisinski", jučer su u Našicama održane tradicionalne antunovske smotre folklora. Prijepodne je obilježila dječja smotra folklora, na kojoj su nastupila folklorna društva: "Lisinski" Našice s malom školom folklora i srednjom skupinom, zatim "Ivan Brnjik Slovak" Jelisavac, "Izvor" Donja Motičina, "Franjo Strapač" Markovac, "Manuel" Feričanci, "Grabovac", "Nikola Šubić Zrinski" Petrijevci te gosti iz Slovačke – društvo "Magura-Stražov".

Najmlađi folkloraši našičkoga kraja te njihovi gosti svojim su nastupima, s atraktivnim koreografijama i nošnjama, oduševili mnogobrojnu publiku te pokazali sve što su marljivo uvježbavali u prvom dijelu godine. Na poslijepodnevnoj 14. smotri folklora našičkoga kraja, Našičanima i svim gostima Grada, pokazano je bogatstvo i raznovrsnost plesova, običaja i nošnji ne samo našičkoga kraja i Slavonije, već svih krajeva Hrvatske te Slovačke i Mađarske. Naime, na ovoj tradicionalnoj smotri, uz domaćina "Lisinski", nastupila su folklorna društva: "Drevar" iz Krasna nad Kisucou u Slovačkoj, zatim "Izvor" Donja Motičina, "Franjo Strapač" Markovac, "Vukojevci", "Nikola Šubić Zrinski" Petrijevci, "Podgoračani", "Keres" Đula iz Mađarske, "Manuel" Feričanci, "Ivan Brnjik Slovak" Jelisavac i KUD "Đurđenovac".
U ime domaćina – HKD-a "Lisinski" publiku i sve goste pozdravio je predsjednik Darko Damjanović, a obje smotre u ime našeg grada-slavljenika otvorio je gradonačelnik Krešimir Žagar i to u novoj tamburaškoj nošnji koju je Grad darovao "Lisinskom". Smotre su vodile Ana Đanić i Tomislava Justić. Jučerašnji folklorni dan i završio je u tamburaško-zabavnoj atmosferi, koncertom Krunoslava Kiće Slabinca, u organizaciji Turističke zajednice Grada Našica.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit