Ekološki incident u općini Podgorač

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Iz Općine Podgorač stiglo nam je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

– Građevinski otpad, odnosno smeće iz studentskog paviljona Sveučilišnog kampusa u Osijeku, Ulica L. Ružičke bb, bačen je u odvodni kanal uz lokalnu cestu 44046 od Podgorača prema Ledeniku, preko Barica. Naručitelj radova je Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Glavni izvođač radova je zajednica ponuditelja, H-GRAD d.o.o., Gornjogradska 29, 10 000 Zagreb, i POMGRAD d.d., Bakovska 31, Murska Sobota, Slovenija. Nadzorni inženjer gradilišta je Miroslav Pauzar, Institut IGH d.d., Janka Rakuše 2, Zagreb.
Ekološki incident se dogodio zbog ostataka boje koja istječe iz kanti koje su bačene u odvodni kanal. Također ima i dijelova salonitno-azbestnih ploča koje su opasne po zdravlje, ostataka sredstava za impregnaciju, gletanje te ostalog po zdravlje opasnog otpada.
Općinski načelnik, Goran Đanić, poziva sve medije da se dođu uvjeriti što su učinili izvođači radova iz Zagreba i Slovenije. O svemu je obavještena i Policijska postaja Našice. U otpadu je pronađen dokument, Zapisnik o komisijskom pregledu soba, iz kojeg se vidi što je rađeno te tko je nazočio pregledu. Na terenu su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač, te djelatnici komunalnog poduzeća Našički park d.o.o. – stoji  u priopćenju Općine Podgorač.

 

foto: Općina Podgorač

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit