7 dojava građana, 17 policijskih provjera i ukupno 5 kršenja samoizolacije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je sedam dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija je evidentirala četiri kršenja mjera samoizolacije građana koje su odredili sanitarni inspektori. Policija je tijekom protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije obavila 17 provjera pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila  jedno kršenje mjera. Nadalje, u policijskom izvješću se navodi da je u  razdoblju od 20. rujna 2018. godine do 19. ožujka 2019. godine, 52-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja za kazneno djelo prijevare. Putem interneta 52-godišnjak stupio je u kontakt s nepoznatom osobom u svrhu ishođenja kredita od 150 000 eura. Za dogovoreni novčani iznos kredita, putem internet bankarstava uplatio je na račun nepoznate osobe iznos od oko 75.000 eura. Oštećenom do današnjeg dana nije odobren kredit, niti je primio povrat novca. Osobe s kojima je komunicirao putem interneta prekinule su svaku komunikaciju. U više navrata policija je zaprimila dojave građana koji su temeljem oglasa na internetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene iznose. Kako ne biste postali žrtva prevaranta, policija savjetuje  da olako ne prihvaćate neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan način provjerite oglašivača i sadržaj oglasa. Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu

izvor: PU osječko-baranjska 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit