6 milijuna pisama za Djeda Mraza

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ImageDjed Mraz ove godine dobit će najmanje šest milijuna pisama iz svih dijelova svijeta, tvrdi Međunarodna unija pošta. Samo pošte SAD-a godišnje zaprime oko milijun pisama upućenih Djeda Mrazu sa brojnim željama. Iz Međunarodne unije pošta kažu da u 20 zemalja svijeta pošte za vrijeme božićnih blagdana zapošljavaju honorarne radnike koji će odgovarati na pisma upućena Djeda Mrazu na Sjeverni pol, a koja bi inače, naravno, morala ostati neisporučena.

 

“Nije važno gdje Djed Mraz točno živi, on je očito svuda oko nas“, smatraju u Međunarodnoj uniji pošta. Finska za koju se vjeruje da je stvarni dom Djeda Mraza, dobije najveći broj pisama od djece iz 150 različitih zemalja svijeta. Stoga je Finska jedna od zemalja koja zapošljava ljude kako bi odgovarali na želje upućene Djeda Mrazu, izvještava AP. Kanadska pošta odgovara djeci na 26 različitih jezika, a Deutsche Post piše na 16 različitih jezika odgovore na adrese širom svijeta. “Pošte u SAD-u od 1912. godine odgovaraju na pisma upućena Djedu Mrazu. Imamo suradnike , dobrovoljce, vjernike koji su voljni svake godine odgovarati na dječje želje iz cijelog svijeta“, kazao je Larry Dozier, glasnogovornik međunarodne unije pošta. 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit