5. Memorijalni utramaraton “Od velikog do malog Vukovara” – da se ne zaboravi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradonačelnik Krešimir Kašuba i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar primili su danas predstavnike Općine Sunja te sudionike 5. Memorijalnog ultramaratona “Od velikog do malog Vukovara”. Kako je rekao gradonačelnik, čast mu je organizirati ovaj prijem, zahvaliti začetniku ovog memorijalnom ultramaratona Tomi Gallu te zaželjeti dobrodošlicu dragim gostima iz Sunje.
-Simbolično dajemo poruku i promičemo istinu o Domovinskom ratu. Ultramaraton počinje danas u Vukovaru, ali simbolično se prije toga u Našicama svake godine poklonimo žrtvama Domovinskog rata – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Vukovarski dragovoljac Franjo Brođanac istaknuo je kako mu sjećanje na Vukovar koje se pronosi ovim ultramaratonom jako puno znači da se nikada ne zaboravi 1991. i sve ratne godine te što je značio Vukovar.

Inicijator ovog ultramaratona i predsjednik Udruge rekreativnog trčanja “Nexe Team” Tomislav Gall izrazio je zadovoljstvo što je svake godine sve više sudionika, što posebno veseli. Podsjetio je kako se neprekidno trči čak 305 kilometara u 3 dana.

-Lijepo je vidjeti veliko izaslanstvo Sunje, hrvatske vojnike i sve sudionike. Ovim trčanjem evociramo uspomene na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu. Ovaj put ćemo postaviti spomen-ploču u Općini Sunja pri dolasku kod njihovog vodotornja – rekao je Tomislav Gall.

U ime gostiju, Ivan Mikulić – predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Općine Sunja izrazio je veliku zahvalu domaćinima na srdačnoj dobrodošlici. Na kraju je, u ime Općine Sunja te svih udruga, čestitao Našičankama i Našičanima Dan grada.


tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit